Jongerenbedrijvendag Oss

Kijkje in de keuken

Zo'n 1400 leerlingen stappen op de fiets om een kijkje te gaan nemen bij bedrijven in de regio.


In cijfers
1400 leerlingen
100 werkgevers
6 VO-scholen
43 vrijwilligers

Op bezoek

Zo'n 1400 leerlingen uit het Osse voortgezet onderwijs stappen op de fiets om een kijkje te gaan nemen bij bedrijven in de regio. Een unieke manier om erachter te komen wat er binnen al die kleine en grote bedrijven gemaakt, gebouwd en verkocht wordt.

Juiste moment

Dit evenement, georganiseerd door de Stichting Jongeren op weg naar Bedrijven en de Talentencampus Oss, biedt scholieren de kans om zich nog eens te oriënteren voordat ze hun definitieve profielkeuze maken.  Met zoveel keuzes aan opleidingen en beroepen is het voor veel leerlingen nog niet duidelijk wat ze later willen worden. Een keer binnen kijken bij bedrijven die ze niet kennen helpt mogelijk bij het kiezen.

Co-creatie

Deze dag is vormgegeven naar een idee van leden van serviceclub Lions in Oss. De communicatie en organisatie is in handen van de Talentencampus Oss en is het een intensieve samenwerking met ruim 100 bedrijven, 6 scholen uit het voortgezet onderwijs, een groot aantal docenten, vrijwilligers en natuurlijk de deelnemende 1400 leerlingen wordt er deze dag op de fiets een prachtig resultaat neergezet.