Leren, sporten en ontmoeten bij het Urban Ox Park

Het Urban Ox Park: leren, sporten en ontmoeten komen samen

Dankzij lokale steun en subsidies wordt het Sibeliuspark dit najaar een gemeenschappelijke ontmoetingsplaats.


In cijfers
4500 leerlingen
Co-creatie tussen Ossenaren, gemeente Oss en bedrijfsleven
Het Hooghuis
UNESCO Learning City Oss

Dankzij een succesvolle crowdfunding-actie onder de inwoners van Oss, subsidies en steun van de gemeente en het lokale bedrijfsleven, wordt dit najaar een prachtig idee tot leven gebracht: het creeren van een Urban Sports Park in het Sibeliuspark in Oss. Stichting Urban Ox Park en scholengroep Het Hooghuis bundelen hun krachten om jongeren in Oss een unieke leerervaring te bieden.

Het Urban Ox Park: sporten, ontspannen en leren

Het Urban Ox Park wordt een veelzijdige ontmoetingsplaats waar verschillende gemeenschappen samenkomen, en dat allemaal op een buitenlocatie die voor iedereen toegankelijk is. Hier vind je ruimte voor skateboarden, calisthenics en een pumptrack, en zal toegankelijk zijn voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Maar het is meer dan alleen een sportpark: het is een plek waar iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, vaardigheidsniveau of fysieke beperkingen. Waar de enige regel is om voor elkaars veiligheid te zorgen en waar bruggen worden geslagen tussen mensen van alle achtergronden.Het streven is om een sociale en inclusieve omgeving te creëren waar mensen kunnen sporten, ontspannen en van elkaar kunnen leren.

Unesco Learning City: een leven lang leren

Het doel is om zoveel mogelijk leerlingen te betrekken bij het park. Door middel van educatieve programma's en activiteiten wordt de jeugd de kans gegeven om zich op sociaal en fysiek vlak te ontwikkelen buiten het traditionele klaslokaal. Oss is een Unesco Learning City waar leren centraal staat: dat doe je je hele leven lang, zeker niet alleen op school. Het Urban Ox Park is daarom een mooie aanvulling op het educatieve landschap van Oss. Het biedt een extra leeromgeving waar leerlingen kunnen ontdekken, experimenteren en samenwerken buiten de schoolmuren.


Meer informatie?

Wil je meer weten over het Urban Ox Park? Neem een kijkje op hun website: www.heturbanoxpark.nl.