Durf te vragen.

“Ontwikkelen is het allerbelangrijkste, anders kun je niet verder groeien”, vindt Ryan. Hij werkt als elektricien bij Van Aalst Elektro en volgt daarbij een bbl-opleiding op het Koning Willem I College via Werk en Vakmanschap. “Elektra is echt een passie geworden, ik vind het hartstikke leuk. Ook omdat het elke keer net even anders is.”

Ryan is een jongen van de praktijk, die veel kan met zijn handen. Geholpen door zijn vader en een paar goede collega’s bij Van Aalst Elektro. Zijn vader Mark helpt hem met nuttige adviezen. “Hij zegt altijd: als je het wilt, moet je ervoor gaan en niet afhaken. Hij heeft me geleerd dat het belangrijk is om afspraken na te komen en je verantwoordelijkheid te nemen.”

Vader Mark zag dat het voor Ryan en zijn broer een flinke stap was toen ze van Drenthe naar Brabant verhuisden om in een hele nieuwe omgeving een leven opbouwen. Hij is trots. “Het is belangrijk dat ze doen wat ze leuk vinden, want je kiest voor een vak dat je waarschijnlijk de rest van je leven gaat uitvoeren. Als je iets wilt dan kun je het bereiken als je er 100% voor gaat. Soms is het lastig, maar schroom niet om hulp te vragen. Je kunt niet alles alleen.”

Mijn toekomst
Durf te vragen.
Mijn opdracht
Durf te vragen.