Alles kan als je het wil.

“Ik wil zowel mezelf blijven ontwikkelen als anderen hierbij ondersteunen. Je doet het samen is mijn filosofie." Voor Ziya, onderwijsmanager techniek op het Koning Willem I College in Oss, was zijn start op de basisschool uitdagend. “Ik ben Turks opgevoed en mijn ouders hadden toen ik klein was het voornemen terug te gaan. Aan het begin van de basisschool sprak ik bijna geen Nederlands.

In groep 3 zei de leraar tegen mijn vader dat ik misschien naar het speciaal onderwijs zou moeten, omdat ik een leerachterstand had. Daarna heeft mijn vader me enorm gestimuleerd om de taal te leren. Gezegd dat ik het kon als ik het wilde.” En dat heeft Ziya de juiste drive gegeven . “Pipi Langkous zegt ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan. Dat vind ik heel sterk, dat past bij mij.” 

Zijn vader Mehmet kwam naar Nederland om te werken, het idee was om na een tijdje weer terug te gaan naar Turkije. Dus lang hebben we niet geïnvesteerd in het leren van de taal, dat werd bijvoorbeeld vanuit de overheid ook niet gestimuleerd. De kanteling kwam in de jaren negentig en dat veranderde veel. “Ik beheers de taal niet, maar wilde mijn kinderen vooral helpen en ze stimuleren deze te leren en zich verder te ontwikkelen. Altijd met de juiste bedoelingen. Ik ben trots op wat ze bereikt hebben en dat ze zijn opgegroeid tot fijne mensen met een betere positie dan wij destijds hadden.”

Mijn leven
Alles kan als je het wil.
Görevim
Alles kan als je het wil.